4.1.09

Château de Chambord+Orléans+Paris

Aquest ha sigut un gran cap de setmana que va començar divendres anant a prendre algo amb Patri i Alejandro en un bar amb música en directe. Més tard va venir també Alberto i vam estar fent plans per l'endemà. Patri va marxar sobre les 24h i nosaltres ens vam quedar encara una estona pel carrer, mengem un crêpe i Alberto ens fa una visita turística nocturna en cotxe per Notre Dame, Concorde i finalment ens parem a veure la Tour Eiffel en la seva última il·luminació de la nit i passant molt fred. Alberto ens va dur al seu nou estudi i finalment a les 3h ens deixava a casa. Vem quedar que a les 9h ens passava a buscar altre cop per anar d'excursió cap al més gran castell del Loire, le Château de Chambord.

A les 8 em llevo, baixo a esmorzar amb Alejandro, torno a casa, em dutxo i a les 9:15 l'Alberto és a la porta amb el cotxe, a punt per marxar. Vorejem Paris i anem cap al sud, 2h de camí al ritme de Juan Luis Guerra fins que arribem al castell. És magnífic, fa molt bon temps i molt fred també (-1ºC). El visitem de dins, de fora i fem força fotos. De sortida fem un crêpe salat+un de dolç+cafè i ens dirigim cap a un castell-palau a 17km de distància. Quan hi arribem, veiem que hem de pagar una entrada excessivament cara en comparació amb l'anterior, per veure'n un de bastant més petit, així que fem via cap a Orléans.

Château de Chambord

A Orléans aparquem en ple centre, just davant la Catedral (el que anàvem a veure). Ja s'està fent fosc perquè són les 17h, i a dins hi ha molt poca llum. Després ens perdem entre carrers i carrerons amb molt d'encant i acabem fent una cervesa en un bar abans de marxar

Catedral de Orléans
Tenim intenció d'anar a ballar salsa al vespre, però les forces ens van deixant i ho aplacem.
Arribem a Paris sobre les 22:30, i entre pitus i flautes, anar i venir, Alberto es queda a dormir a casa (així l'endemà ja marxem directes cap al Museu d'Orsay tots junts) i a la 1h al llit.

Costa llevar-se, esmorzem els 3 junts i de camí al museu travessem la Place Vendôme on hi ha l'Hotel Riz. Ens trobem la plaça plena de gent i cotxes, i es que resulta que hi ha una concentració de cotxes antics! aparquem allà mateix i ens dediquem a fer fotos i anar exclamant "ooohh, com mola aquest!!".

Continuem i a les 11:20 aparquem al museu. Hi ha una cua increíble i fa un fred espantós. Decidim anar caminant cap a Invalides i visitar-ho. D'aquí caminem fins quasi la Tour Eiffel, ens comprem quelcom per picar-dinar i tornem a fer la llarga caminata fins el cotxe (i amb mooolt, mooolt fred, mínima -3ºC).

Fem l'últim cafè a casa i ens despedim, han sigut quasi 2 dies junts i non stop!

Totes les fotos: http://picasaweb.google.com/lararius/FindeChTeauxChambordOrlAnsParis