12.8.09

Mini vacances a Savona

Dijous a les 21h l'Alejandro em porta al metro de Saint Denis i vaig fins l'estació d'Austerlitz per agafar el tren a les 22:30 direcció Savona. Em toca un compartiment amb tres homes que podrien ser el meu pare, així que a les 23h ja sóc al llit amb l'iPod a les orelles. Dormo força bé tot el trajecte fins les 7 que em desperto. Arrivada a Niça a les 8:40 i mitja hora d'espera per agafar la convinació cap a Ventimiglia. M'equivoco i agafo un que passa abans i només arriba a Menton. Allà compro el bitllet d'un tren que va a Milan i para a Savona.

Arribo a Savona a les 12:30 sota el sol i la calor i em trobo amb Elena a Piazza del Poppolo. Fem un café i anem a casa seva (la meva 1a casa) a l'espera que Esther acabi de la feina i em passi a buscar per anar al Coop (súper). Comprem 4 coses per aquests dies i anem a casa seva (on m'instal·lo per aquests dies).
Més tard arriba Stefano i sobre les 19:30 jo marxo cap a Via Pia per reunirme amb Elena, Adriana i el seu marit i fill (que encara no conec). Adriana marxa l'endemà cap a Rumania pel bateig d'Aron i hem aconseguit veure'ns una estona.
Torno a casa i al cap de poca estona arriba Simone de la feina (treballa tota la setmana a 400km de Savona). És un sopar poc animat perquè estem molt cansats, però acabem anant a fer una birra.
L'endemà toca platja i a la matinada cau una tormenta acollonant, així que ens llevem sensa pressa, però ja al migdia fa bon temps i hi anem amb Esther i Simone. Més tard ve també Stefano i allà passem la tarda.
Esther té una despedida de soltera aquella nit, Stefano fa la guàrdia en el centre ex-toxicomans de Genova i amb Simone anem a la Sagra dei Gunbi de Toirano on hem de trobar-nos amb Elena i Marcos sobre les 21h.

Aparquem lluny perquè hi ha molta gent, ens trobem amb la resta, sopem i entre vi, birres i limoncello estic més contenta que un gínjol. Sobre les 24h decideixen anar a fer la birra a Savona i jo no paro de cridar "siiiii, andiamo a fare il bagno nudiii!!", vaig estar a punt de convèncer a tothom però al final ens vam conformar amb la birra dal Birrò i xerradeta al port. Amb Simo tornem a casa i caic morta al llit.

Em llevo a les 10 i ajudo Esther a fer el dinar que ens hem d'endur a la platja, tornem a la del dia anterior (Savona mateix) tots 4. A la tarda tornem a casa, fent primer una visita als pares de Simone, ens dutxem i amb Stefano anem a comprar el sopar: farinatta i una enorme barquetta de gelat. Després de sopar deixem la parelleta que vagin a dormir que l'endemà treballen i amb Ste anem a Albissola en moto on en teoria hi ha uns amics seus. Quan hi arribem els amics han marxat a Savona. Tot i així fem una pasejada pel lungomare i fem una cervesa mentre mantenim converses que em fan esprèmer el cervell per trobar totes les paraules oblidades de l'italià. Com sempre encara fem l'última cervesa al Birrò de Savona fins les 3 que tornem a casa.

El dia es lleva mitjanament bo, trucu Ste, què fem? Genova, platja?...finalment em recull amb la moto i anem cap a Finale Ligure, em porta a dinar en un lloc moníssim i anem a la platja a Varigotti. Als 10min d'instal·lar-nos es posa a ploure i ens refugiem en un bar fins que para. Tornem a Savona igualment sota la pluja i una mica de fred.
Dutxa i sopar amb Esther a casa. Convencem a Esther d'anar a fer una birra al port i així de pas hi quedo també amb Marcos i Elena.

La primera pinta continua amb una segona, i una tercera...es fa tard i Esther vol tornar a casa. Jo torno a proposar el bany nocturn i acabem decidint que vaig a buscar la maleta a casa i la porto a casa Elena-Marcos (i companyia) i anem a la platja a banyar-nos. Ja són les 2h quan arribem a casa Elena, resulta que a Marcos se li ha endut el cotxe la grua i està una mica de mala lluna. Però tot i així acaba venint amb nosaltres acompanyat de la seva guitarra que toca duant tot el camí.

Fins les 6 del matí dura la seratta a la platja, amb bany, esmorzar, alba, i de fons la música de Marcos que ens toca John Mayer, Eagle Eye Cherry, Beatles, Bob Marley, Ben Harper i cançons brasilenyes...una d'aquelles nits de no oblidar.
Tinc dret a tornar a escoltar aquella que m'agrada tant: http://www.youtube.com/watch?v=1KdIe9-H4Q0
La franco-espanyola (Lara), l'italiano-rumeno (Stefano), el brasilo-italià (Marcos) i la rumanesa (Elena).
Despedida a Stefano quasi sota les llàgrimes, dormo 2h i a les 9:30h Elena m'acompanya a l'estació per afagar el tren: Savona-Ventimiglia, Ventimiglia-Niça, Niça-Paris. Arribada a les 21 a casa, depressiva i pensant quan hi puc tornar!

Les fotos: http://picasaweb.google.com/lararius/SavonaAgost09