16.3.09

Cap de setmana de 3 dies

Dijous al plegar de la feina vaig a casa, endreço i netejo, vaig al gimnàs, em dutxo i marxo a l’estació de la Plaine Stade de France a buscar l’Esther, vinguda d’Itàlia. Sobre les 22:30h arribem a casa, mengem uns crepes fets “maison” i com no ens veiem des de setembre i tenim tant a explicar-nos, a les 3 tot just comencem a dormir.
A les 9h sona el despertador, toca anar a fer el turista! A les 11h ens plantem al Arc de Triomphe i caminant tranquilament fem els Champs Elysées fins la plaça de la Concorde, cap a la Madeleine, Opéra Garnier, Place Vendôme, Tuileries, Louvre, Notre-Dame i acabem a Hotel de Ville a les 16:30 mortes de caminar.
Descansem una horeta i mitja a casa i a les 19h l’acompanyo a Basilique perquè agafi el metro a trobar-se amb les seves amigues i continuar el seu cap de setmana. Estic moooooolt cansada i a les 22h ja dormo.

Dissabte amb llevo amb ganes de fer quelcom, però no fa un dia extraordinari i no se què fer per canviar. M’acontento anant a fer un tomb pel centre de Saint Denis, dinar a casa, fer el vago i acabar la tarda a casa d’Alejandro a fer petar la xerrada i intentar aconseguir “pillar” el nou ball de moda: http://www.youtube.com/watch?v=ge2fe60FvL8

Decidim anar l’endemà a EuroDisney, si fa bon temps, i de pas fer-nos el pase anual per poder-hi anar (quasi) sempre que vulguem. Truca Alberto que ve a casa a veure’ns i ens desmunta els plans ja que amb en Joan comenten d’anar l’endemà a Amiens o similar. Indirectament ens proposen canviar la nostra destinació i després de sopar, parlar de compres de pisos, obertures de clíniques, motos...decidim anar al castell de Pierrefonds i Amiens. Com sempre se’ns ha fet tard i anem a dormir a la 1.

Quan a les 9h pico a la porta d’Alejandro el sento dir “mierda!”...- segur que s’ha adormit- penso. Evidentment...així que mentre es dutxa arriba en Joan i quan per fi arriba Alberto esmorzem. Són les 10:15 quan ens encaminem cap a Pierrefonds, molt bon temps, força callats i a ritme d’U2.
El castell és diferent a la resta que hem vist, aquest és dalt d’un turó, amb el poble sota. Aparquem, caminem per fer les fotos de lluny, anem al castell però tanquen i fins les 14h no tornen a obrir. Fem les fotos a l’exterior, agafem el menjar que ens hem endut per fer entrepans, comprem el pa i fem un picnic. Tornem al castell puntuals per l’obertura i ens hi passegem com per casa. Alberto fa fotografies molt xules i amb Alejandro ens permetem ballar un vals (improvisat i sense saber-ne) lliscant al mig d’una sala gegant sota els ulls dels altres turistes (d’aquelles que segur que a la seva època era on es feien els grans balls).

Acabem fent encara més fotos a l’exterior i fent un cafè a baix al poble. Passades les 16h agafem carretera a Amiens, perdent-nos una mica i aquest cop sota la veu de Bruce Springsteen. Són prop de les 18h quan hi arribem, com sempre anem a la catedral però està tancada, així que anem amunt i avall pels carrerons amb canals de la ciutat (molt maca). No podem marxar sense fer una cervesa, cafè, suc, kir...segons el gust.
Després de molta carretera (i ara tocava Dire Straits) per fi arribem a casa a les 22.30h i encara he de fer el dinar per demà!!!! noooooooooooooo. Couscous en 5min l’endemà al matí i llestos!Aquest migdia ha sigut una “regalada”, amb Nadine hem anat a un banc fora a dinar i estar-nos més d’una hora al sol! I es que feia un bon dia avui!!!! Es veu que durarà tota la setmana.

I divendres festa del personal a Delafontaine!!! Bufet per sopar i festa amb DJ tot gratuït...sembla ser que ja en som 400 d’apuntats, quina por!

Les fotos de tot plegat, tot i que falten les de la càmera d'Alberto que quan les porti ja les posaré: http://picasaweb.google.com/lararius/VisitaEstherPierrefondsAmiens